2013. június 8., szombat

HOGYAN aquaparkozz?! - American style

Hogyan aquaparkozz?! – American style

A most következő részben megpróbálom illusztrálni az utóbbi két hétben látottakat/átélteket, és próbálom úgy tálalni, hogy ténylegesen átlássátok, mi folyik itt. Mint tudjuk, csak klóros víz. Most lehet ám visszasírni a jó kis magyar termálfürdőket, amikor áztatod magad, és amúgy hatása is van, nem csak rohasztod magad a klórban, vagy esetleg másban, de erről majd később!


Hozzávalók

Nagyjából a semmi közepére épített, hurrikánokkal és szar idővel megáldott helyszínnel rendelkező, külső és belső fürdőt is tartalmazó aquapark USA-ban; internesönöl közeg mind a dolgozók, mind a vendégek részéről; sok gyerek; sok pénz; sok akcentus.

Elkészítés – random

  •            Nyitás előtt 5 perccel már toporogj egy kis fecskében, hogy amikor kinyitják a kapukat már rohanhass is csúszdázni
  •             30 évesen, kigyúrva, kihúzva mássz fel a legmagasabb toronyba csúszás céljából. Aztán nézz le és zsugorodj mindenhol 5 centire, mert nem mersz lecsúszni. Fél óra és több tucat (leginkább óvodás) lecsúszása után vedd a bátorságot, hogy kitaláld, hogyan is ülsz le a csúszdára. Fohászkodj az összes görög istenhez, foglald imába az összes felmenőd nevét, és mikor már egy bölcsis is felnőttebbnek néz ki melletted fogd be az orrod és csússz le a csúszdán. Persze mikor már leértél veregesd meg a vállad, hogy mekkora királyságosság vagy! (egyéni tapasztalat egy lifeguardos naplójából ;))
  •            Lehetőleg egy egész falka gyereked legyen (vagy lopjál párat a barátaidtól) és velük együtt gyere mindenhova. Mivel nincs pórázod ezért üvöltözd végig az egész aquaparkot, majd tág szemekkel vedd célba a sodró medencét és próbálj mindegyik „görcsödnek” szerezni egy úszógumit.
  •            Ha már csak egyre (max kettőre) redukáltad a gyermekek számát (amiből valószínűleg legalább 1 a tied, de lehet, hogy kettő), irány a bébimedence!
  •       Legfontosabb: ÉREZD MAGAD JÓL! A gyerekség ne érdekeljen. Már fél éves kortól csúszdástasd meg. Ha egyedül nem megy (mert szegény pára még ülni sem bír magától), akkor csússz le vele. Picit megfulladt közben? Oh, semmi baj, nevess vele rajta, irány az újabb kör!
  •       Mindenképpen adj rá egy mentőmellényt (ami természetesen ingyenes). Szegény gyerek rosszabb állapotban van, mint egy „keljfeljancsi”: magától nem bír felkelni. Lehetőleg plusz kilókkal teleaggasztott gyerekre pakold rá a mentőmellényt, aki javarészt gurulva tud csak közlekedni a csúszda közelében, a vízben meg kapálózik, mint egy partra vetett bálna. Már ha nem fejjel lefelé van belekúrva a vízben.
  •           Micsoda lila szájfénye van a lányodnak! De miért van a fiadnak is?! – gondolhatja a szomszéd Magdika, mikor rápillant a gyerekedre.
  •           Vacog a gyerek? – Elő az Ájfónnal és készíts egy újfajta mixet sms-hangnak!
  •           Sose érdekeljen habkönnyű bálna tested. Te is nyugodtan vetődj a gyerekkel együtt a csúszdán!
  •           Ugyanebben a testben még könnyebben mented meg a gyerekedet: ha esetleg fulladozna a vízben, csak csattanj bele, bizisten’ az összes víz kiszalad a medencéből
  •            Szarasd bele a vízbe a gyereket. Majd a medence széléről nézd végig, ahogy a lifeguard kihalássza az úszkáló szargombócokat (már ha nem szűrni kell) – megtörtént eset alapján (a fent szerepelő lifeguard nem a blogíró személye!)
  •           Passzold le a gyerekeket. Nem sikerült? Hát vidd így is a pezsgőmedencébe. Ami persze forró. 6 éven aluliak kitiltva, 6-12 között felnőtt felügyelettel. Amint megkérdezik hány éves a bébid, vágd rá, hogy 6! Amint megkérdik a gyerekedet és ő rávágja, hogy „Mami gye én öty vatyok”, csak mereszgesd a szemeidet, és próbáld a szemgödrödben tartani.
  •           Ha sikerült lepasszolni a gyereket és van mit himbilimbiztetni a lábaid között, akkor szintén keresd fel a forró pezsgőmedencét.
  •       Rinyáld ki a pezsgő bekapcsolását. Aztán verd bele a farkad. Többszörös felszólítás után is csinálj úgy, mintha nem tudnád, vagy nem értenéd mit akarnak tőled. Amint supervisor jön a közeledbe viselkedj kimérten és felsőbbrendűen. Amint eltűnik folytasd az ürítést (sajnos ez is megtörtént eset)


No ebbe a posztba ennyi fért, így aquaparkozzatok American style-ban! :D



2 megjegyzés: