2013. május 23., csütörtök

The first shopping in US

Hey!

Gondolom már most elegetek lehet belőlem, mert sokszor rám jön a szófosás, de amíg van idő, addig írok, aztán ha meg nem lesz, akkor még a végén hiányolni fogtok :D Szóval ez most egy sokszorosított adag így az elején ;D

Azt hiszem nagyon jól ki lett találva a program, miszerint ma csak shopping és pihizés volt terítéken. Szóval reggel 10-kor jött értünk a buszocska és mentünk Wisconsin Dellsbe. Ez kábé 10-12 percnyire van tőlünk, elvileg legyalogolható táv (mondjuk az kérdéses, hogy milyen állapotban :D).

Elvileg ugyebár ez egy kis városka, de van itt 2-3 aquapark, egy állatkert, vidámpark, és minden nagy és minden még nagyobb! Mint gyerekek a cukorka-boltban, nagyranyitott szemekkel és OMG-fejekkel utaztunk egészen a Walmartig.

Még szerencse, hogy 3 órát kaptunk shoppingolni, ugyanis ez a "helyi teszkó" triplája (ha nem több) az otthoni teszkónak.

Próbáltuk felfedezni a dolgokat, először is mindenképpen kellett vennünk fánkot, persze 4-félét, mert miért is ne... Hát, majd láthatjátok a képen, egyes egyedül a csokis-színes cukorkás volt finom, a többi ocsmányul édes... A meggyes muffinnak tűnő dologban is nagyot csalódtam! :D Na de legalább megkóstoltuk, tudjuk, hogy mit (ne) vegyünk majd legközelebb






További észrevételek:

  • Továbbra is minden nagy és óriási. Kis kiszerelést még csak nem is ismerik, mindenből legalább 6-ot kell venni (szóval nem is csodálkozom, hogy mindenki gurul, mert ha már meg kell venni x darabot, akkor nem rohasztja magára).
  • Édes, cukros, mízes-mázos. Ha kóstoltatok már túlédesített dolgot, akkor szorozzátok meg 100-al, aztán emeljétek az 5.-re. Na kábé ilyen a cukortartalom itt mindenben. Még a kenyér is édes basszameg.
  • Coke-feeling meg volt és tényleg minden országban másmilyen ízesítésű. Ez meglepő módon még édesebb, mint nálunk :D 
  • Ha már kóla, akkor megemlítem, hogy olcsóbb, mint a víz. :D
  • Marha szigorúak az piáknál, ciginél. Vízummal tudtunk csak piát venni (persze nem magamnak - TÉNYLEG! :D), szóval ezt is be kell vinni a pénztárosoknak a gépbe.
  • Mindenki cukker. Mármint nem cukros, hanem édi-bédi :) Épp kerestük a vajat, meg is kérdeztünk egy nénit, rögtön átváltott "bálna nyelvre" :D Aztán jöttünk ki az első amerikai shooping után, amit persze meg is kellett örökíteni, szóval pózerkodtunk a bevásárlókocsival, amikor megállt egy nő és ő kérdezte meg, hogy lefotózzon-e minket. Haláli. :)


A visszatérés után volt egy regisztráció-.szerűség, ami nem várt -100$-os kényszeres búcsúval járt, ami lássuk be, egy be nem kalkulált dolog volt, "mert hát szállítódva leszünk és a többi..." jogcímen. Hátakkorjó.

Voltunk sétálni, mondjuk messzire nem jutottunk, inkább ledőltünk napozni az aquaparkba... Ki kell használni az időt, gondolom 1-2 héten belül emberundorral fogunk küzdeni, de most még eléggé laza, 1-2 ember jut egy négyzetkm-re :D 

Íme az apartmanunk kívülről:




További képeket az alábbi linken leshettek meg:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése